Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szparagami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 3,5 szkl
woda 1 szkl
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczk
cebula 2 szt
szparag 1/2 kg
serek naturalny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szparagami

Kroki postępowania

1
Obrane szparagi gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Pierogi ze szparagami foto
2
Sól rozpuszczamy w wodzie i razem z mąką i jajkiem ugniatamy na ciasto.
Cebulę kroimy w kostkę i bardzo delikatnie podsmażamy.
Krok 2 - Pierogi ze szparagami foto
3
Dodajemy pokrojone szparagi, serek, pokrojony drobno oraz przyprawy. Mieszamy co jakiś czas.
Krok 3 - Pierogi ze szparagami foto
4
Gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Krok 4 - Pierogi ze szparagami foto
5
Delikatnie wyławiamy i podajemy.
Krok 5 - Pierogi ze szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.04.2014 17:08
coś nowego, zapowiada się pysznie
adelajda 14.04.2014 08:24
Bardzo lubię pierogi i chętnie spróbuję :)
Łucja 06.07.2013 09:42
zjadłabym takiego pieroga :)
witaminkaa 04.06.2013 08:37
Genialnie!:)
Barbara13 03.06.2013 13:12
takich pierożków jeszcze nie jadłam
tomek18 03.06.2013 12:50
znakomite!!
Babciagramolka 03.06.2013 11:34
A to nowinka - takich jeszcze nie robiłam. Pieknie wygladają .
Olga_SK 03.06.2013 10:46
ze szparagami jeszcze nie próbowałam :)
dwa pokoje z kuchnią 03.06.2013 10:46
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak