Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze świeżej kapusty z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 80 dkg
cebula 5 dkg
tłuszc 4 dkg
sól
pieprz
mąka 35 dkg
jajko 1
woda 1/8
masło lub margaryna (do polania) 4 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dkg
twaróg 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze świeżej kapusty z serem

Obraną z zewnętrznych liści kapustę opłukać,pokrajać na części , ugotować w osolonej wodzie ,odcedzić ,wycisnąć mocno w czystej serwetce lub woreczki płóciennym,przepuścić przez maszynę razem z serem (twarogiem), dodać obraną, posiekaną, usmażoną na złoty kolor cebulę,przyprawić solą, pieprzem, wymieszać.Przyrządzić ciasto .Kształtować pierogi , gotować , odcedzić, przelać gorącą wodą, ostudzić, wyłożyć na ogrzany półmisek, polać masłem ze zrumienioną tartą bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak