Pierogi ze śliwkami

Pierogi ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 kg
  • sól

    szczypta
  • cukier

    3 łyżki
  • śliwki

    25 dag
  • woda

    200 (ciepła)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierogi ze śliwkami

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi ze śliwkami foto
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na połówki. Przekładamy do miski i posypujemy cukrem.
Krok 2 - Pierogi ze śliwkami foto
Następnie powoli wlewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy na każdy śliwki i dokładnie sklejamy.
Krok 3 - Pierogi ze śliwkami foto
Wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy, aż wypłyną. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pycia9 11.10.2013 15:56
smaczne danie
nutellla 11.10.2013 13:03
smaczne pierogi
marcia7 11.10.2013 11:36
super są na jesień
hahanka 11.10.2013 11:03
uwielbiam pierogi
Barbara/zuza22_85 11.10.2013 11:01
pyszne pierogi
Piotr-21 11.10.2013 10:49
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat