Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
sól szczypta
cukier 3 łyżki
śliwki 25 dag
woda 200 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Kroki postępowania

1
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i kroimy na połówki. Przekładamy do miski i posypujemy cukrem.
Krok 1 - Pierogi ze śliwkami foto
2
Następnie powoli wlewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy na każdy śliwki i dokładnie sklejamy.
Krok 2 - Pierogi ze śliwkami foto
3
Wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy, aż wypłyną. Podajemy polane śmietaną i posypane cukrem. Smacznego
Krok 3 - Pierogi ze śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 11.10.2013 15:56
smaczne danie
nutellla 11.10.2013 13:03
smaczne pierogi
marcia7 11.10.2013 11:36
super są na jesień
hahanka 11.10.2013 11:03
uwielbiam pierogi
Barbara/zuza22_85 11.10.2013 11:01
pyszne pierogi
Piotr-21 11.10.2013 10:49
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak