Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
wrzątek 1 szkl
sól 0,5 łyżki
śliwki do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Makę wraz z solą wymieszać wraz ze szklanką wrzącej wody(wodę dolewać powoli). Zagniatać powstałą masę, aż będzie jednolita i elastyczna.Włożyć do woreczka i odstawić na około 30 minut. W międzyczasie śliwki umyć, pozbawić pestek i drobno pokroić+posłodzić. Z ciasta wycinać małe kółka i w każde wkładać pokrojone kawałki śliwek. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Przygotowane pierogi można od rau zamrozić, albo ugotować we wrzącej wodzie i po kilku minutach gotowania podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.10.2011 19:10
uwielbiam
Margo1 24.10.2011 19:10
uwielbiam
Emilia22 04.07.2011 17:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak