Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi zapiekane w sosie szpinakowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierogi 10 sztuk

Sos szpinakowy

szpinak mrożony 25 dkg
ząbki czosnku 2 sztuki
cebula 1 sztuka
serek topiony 1 sztuka
mleko 2% 3/4 szklanki
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
masło do smażenia 2 łyżki
ser żółty 4 łyżki

Porada

Zrobiłam z pierogami które mi zostały z obiadu. Były nadziewane mięsem gotowany i koperkiem .

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi zapiekane w sosie szpinakowym

Cebule obrać, drobno pokroić.
Czosnek drobno posiekać.
Na maśle podsmażyć cebulę, czosnek, dodać rozmrożony szpinak.
Podsmażać do odparowania, dolać mleko, podsmażać jeszcze pięć minut.
Następnie dodać serek, wymieszać.
Sos przelać do naczynia żaroodpornego, ułożyć pierogi, posypać tartym serem.
Zapiekać 15-20 minut w temperaturze, żeby ser się roztopił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 04.06.2014 23:05
ciekawy przepis
Katarzyna59 30.05.2014 18:46
pyszne jedzonko
Ada-Gaba 30.05.2014 07:35
bardzo smaczna propozycja : )
Kejti 27.05.2014 12:08
Fajne na obiad i na kolację.Super pomysł :-)
adelajda 27.05.2014 07:02
Pierogi robiłam na obiad z gotowanym mięsem drobiowym, warzywa z rosołu i odrobina koperku świeżego
Stenka 26.05.2014 21:32
ciekawy przepis na sos do różnych zapiekanek
Alex_M 26.05.2014 20:52
fajny pomysł! do tej pory zapiekałam tylko w pomidorowym ;) a jakie nadzienie miały Twoje pierożki? :)
Zdzisław 26.05.2014 19:13
smaczna potrawa
Mniam 26.05.2014 18:17
Ciekawy pomysł.
Renata9 26.05.2014 17:57
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak