Pierogi z żółtym serem

Pierogi z żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • masło roślinne

    4 dag
  • żółty ser

    30 dag
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3-5 dag
  • natka pietruszki

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki pszennej, jednego jajka, masła roślinnego i szczypty soli należy zagnieść ciasto. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać go z bułką tartą, jednym jajkiem i drobniutko posiekaną natką pietruszki. Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego krążki( może być przy pomocy szklanki), nakładać na nie farsz serowy i dobrze zlepiać na kształt pierogów. Pierożki wrzucać na gotującą się, lekko osoloną wodę. Ugotowane pierogi wyjmować łyżką cedzakową i podawać roztopionym masłem roślinnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 14.02.2014 17:58
super są takie pierogi
alinka45 06.01.2013 20:28
świetny pomysł
ben-ka 27.05.2012 09:34
Robię podobnie bo smakują mi pierogi z takim farszem.
Katarzyna/kate1980 12.05.2012 22:54
ciekawy przepis
Allice 13.07.2011 14:38
ciekawy pomysł :)
Iwusia 15.10.2010 19:06
ciekawe :)
babeczka007 10.09.2010 21:40
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat