Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
woda letnia 1 szklanka

FARSZ

ziemniaki 4
cebula biała 1
masło 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami



Cebulę obrać,pokroić i usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać,umyć,ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.Następnie dokładnie rozgnieść.Do ziemniaków dodać cebulę z masłem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Przestudzić.
Z podanych składników stopniowo wlewając wodę zagnieść mięciutkie ciasto.
Na stolnicy wałkować ciasto,za pomocą szklanki wykrawać krążki,nakładać farsz i zlepiać pierogi.
Pierogi gotować w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić.
Na patelni rozpuścić łyżkę masła i polać nim pierogi.

SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutka123 01.03.2017 13:28
Apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak