Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wiśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
olej 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 łyżeczka
wiśnie bez pestek 0,5 kg
cukier kryształ 0,5 szklanki
woda 1 szklanka
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wiśniami

z mąki, wody, oleju, jaja i soli zagniesc ciasto, odstawic na 20 minut. Wisnie wydrylowac, wrzucic do garka dodac cukier 1 szklanke wody gotowac 10 minut od zakipienia. nastpnie odcedzic i ostudzic. Ciasto rozwałkować, wycinac kółka (wielkosc wedle uznania), nakładac farsz i formowac pierogi. Gotowac około 3-5 minut na gotujacej się wodzie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 17.07.2013 22:47
Z wiśniami jeszcze nie jadłam:-)
Sylwiagr 17.07.2013 13:29
rewelacyjne!
Czarnula87 16.07.2013 20:58
mniam, lubię pierożki
Gracer 16.07.2013 19:43
wyglądają na smaczne
halina17 16.07.2013 19:00
Dobre pierogi wiśniami.
zielonamorelka 16.07.2013 18:59
mmm pierogi z owocami na letni obiadek cudo
cukiereczek 16.07.2013 18:20
lubię takie pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak