Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wiejską pasztetową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna ok 3 szkl
wrzątek ok1 szkl
sól szczypta
masło 1 łyżka
pasztet 500 g
cebula 2 szt
kasza manna 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wiejską pasztetową

Kroki postępowania

1
Pasztetową rozdrobnić widelcem.
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oleju i dodać do pasztetowej razem z kaszą manną. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Pierogi z wiejską pasztetową foto
2
Z mąki, soli, masła i wrzątku wyrobić gładkie ciasto. Cienko rozwałkować i wykrawać krążki. Na każdy krążek ciasta nałożyć łyżeczkę farszu.
Krok 2 - Pierogi z wiejską pasztetową foto
3
Dokładnie zlepiać boki i zrobić falbankę palcami lub specjalną foremką.
Krok 3 - Pierogi z wiejską pasztetową foto
4
W dużym garnku zagotować wodę, posolić i wrzucać pierogi. Gotować ok 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągać łyżką cedzakową na durszlak.
Podawać z barszczem lub rosołem.
Smacznego :)
Krok 4 - Pierogi z wiejską pasztetową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak