Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wątróbką i kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 4 szk
woda ciepła ok. 1 szk
olej 2 łyżki
sól

Nadzienie

wątróbka drobiowa 1 kg
cebula 2 szt
kasza gryczana niepalona 100 g
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wątróbką i kaszą

Kaszę zagotować do miękkości, odcedzić.
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na patelni. Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli i razem podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić. Całość rozdrobnić blenderem na jednolitą masę. Na koniec dodać kaszę, doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem i wymieszać.
Przed podaniem pierogi podsmażyć na oleju.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do gotującej się wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty.
Przed podaniem pierogi podsmażyć na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 21.02.2017 20:43
Bardzo smaczne pierożki:)
halina17 21.02.2017 19:16
Dobre pierogi.
ania2610 21.02.2017 18:08
bardzo lubię, też takie robię :)
Pani Domu 21.02.2017 17:55
z chęcią bym spróbowała
Janina 21.02.2017 15:57
Fajne smaki;))
Justi2401 21.02.2017 12:48
Pyszne pierogi, uwielbiam wątróbkę :)
jan_mag 21.02.2017 10:30
ale pyszności
bietka 21.02.2017 09:36
smaczne pierożki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak