pierogi z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • jaja

    2 szt
  • twaróg

    35 dag
  • sól

    1 do smaku
  • cukier

    1 do smaku
  • żółtko jaja

    1 szt
  • woda

    1 (bardzo ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. do twarogu dodajemy żółtko i cukier lub sól do smaku, mieszamy
2. z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykroić kółka, dawać po łyżeczce farszu, skleić ciasto, wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat