Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jaja 2 szt
twaróg 35 dag
sól 1 do smaku
cukier 1 do smaku
żółtko jajek 1 szt
woda 1 (bardzo ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z twarogiem

1. do twarogu dodajemy żółtko i cukier lub sól do smaku, mieszamy
2. z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykroić kółka, dawać po łyżeczce farszu, skleić ciasto, wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak