Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z twarogiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 500 gram
jajko 2 szt
cukier 150 gram
cukier waniliowy 1 szt
śmietana 200 gram
sok malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z twarogiem

Przesianą mąkę połączyć z jajkiem,masłem, solą i szklanką ciepłej wody, wyrobić gładkie ciasto powinno ono być gładkie i lśniące również niezbyt twarde. Twaróg przetrzeć przez sito lub zmielić w maszynce, wymieszać z jajkiem i cukrem i cukier waniliowy. Pierogi nadziewamy farszem. Gotujemy we wrzątku z solą, dopóki nie wypłyną na wierzch. wykładamy na talerzyki polewały śmietana z cukrem i sokiem malinowym pycha :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.05.2012 18:53
o tak pyszne takie ;)
cukiereczek 16.02.2012 09:42
super
patusia 21.05.2011 23:19
pycha
slawekslawek 21.05.2011 21:00
Wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak