Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

truskawki
masło 3 łyżki stopione
cukier

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
żółtko jajek 1
woda ciepła 1/2 szklanki
masło 3 łyżki stopione
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

Mąkę, sól i żółtko wyrabiać, powoli dolewając ciepłą wodą. Kiedy składniki się połączą, dodać stopione, wystudzone masło. Nadal wyrabiać ciasto.Gdy będzie już ono elastyczne, rozwałkować je i wykrawać kółka. Na ich środku kłaść truskawki (całe lub połówki) i zlepić brzegi. Pierogi gotować w osolonym wrzątku, 8 minut od wypłynięcia. Podawać posypane cukrem i polane stopionym masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 21.08.2015 09:37
uwielbiam je jeść! Mogłabym codziennie!
norweska20 21.08.2015 00:02
chętnie bym zjadła
irenka 20.08.2015 21:09
pyszne,uwielbiam pierogi z truskawkami
pestka 20.08.2015 20:51
bardzo lubię takie pierożki z jogurtem greckim
Franciszek 20.08.2015 19:43
Piėkne pierożki
mirosława4 20.08.2015 19:23
jakie równiutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak