Pierogi z soczewicą i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • CIASTO: mąki razowej

    200 g
  • mąki typ 550

    200 g
  • wody

    1/2 szklanki
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • cebula

    1 szt
  • Farsz:

    1 szklanka
  • soczewica zielona

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto z podanych składników, podałam je „na oko”, więc w razie potrzeby należy dolać wody lub dodać mąki. Soczewicę ugotować do miękkości, dodać cebulę posiekaną i podsmażoną na patelni oraz rozdrobnione ząbki czosnku. Doprawić do smaku. Nakładać farsz, robić pierogi, podawać z cebulką lub skwarkami. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
beata28 05.09.2012 17:09
uwielbiam:)
beata28 05.09.2012 17:09
uwielbiam:)
beata28 05.09.2012 17:09
uwielbiam:)
Stenka 20.08.2012 08:37
bardzo takie lubię
Monika63 09.07.2012 15:40
fajne połączenie
Agnik 26.12.2011 17:03
muszą być dobre
ben-ka 21.11.2011 09:32
lubię takie pierożki,pychotka!:)
pioge7 08.11.2011 08:24
mniam
owocówka 29.10.2011 06:27
super, z soczewicą i czosnkiem jeszcze nie jadłam :D
edyta44 01.08.2011 16:24
nie robilam w takim zestawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat