Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag.
jajko 2 sztuki
woda 130 ml.
soczewica 20 dag.
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą

Kroki postępowania

1
Do mąki dodajemy 2 jajka,wodę.Zagniatamy.Rozwałkowujemy.Wycinamy kółka(ja wycinam szklanką).
Krok 1 - Pierogi  z soczewicą foto
2
Soczewicę gotujemy jak podano w przepisie na opakowaniu.Następnie przekręcamy przez maszynkę do mięsa.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,jajka oraz do smaku przyprawy.Mieszamy.Na kółka z ciasta kładziemy porcję soczewicy.Dokładnie sklejamy.
Krok 2 - Pierogi  z soczewicą foto
3
Gotujemy we wrzącej,osolonej wodzie.Możemy podawać polane tłuszczykiem lub przysmażone na rumiano.
Krok 3 - Pierogi  z soczewicą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 02.06.2013 14:11
super pierogi
dianix 12.05.2013 20:47
ja je bardzo lubie
Olga_SK 19.04.2013 17:22
ja jutro mam w planach takie pierogi :)
treonina 19.04.2013 16:12
pierogów z soczewicą jeszcze nie próbowałam :-) fajny pomysł
Alex_M 19.04.2013 15:35
pyszne pierozki
iwi 19.04.2013 14:50
Nic tylko pałaszować.
babajaga1969 19.04.2013 14:48
pysznie wyglądają, bardzo apetycznie
Marcin9 19.04.2013 14:46
Fajne zastosowanie soczewicy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak