Pierogi z soczewicą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • soczewica

    150 g
  • mięso mielone

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • pieprz

  • woda

    1 (ciepła)
  • kiełbasa

    100 głogowska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z soczewicą foto
Soczewice namoczyć kilka godzin wcześniej a następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić .
Krok 2 - Pierogi z soczewicą foto
Na oliwie podsmażyć cebule z mięsem mielonym.
Krok 3 - Pierogi z soczewicą foto
Zmielić w maszynce wszystkie składniki farszu razem z kiełbasą. Doprawić sola i pieprzem.
Krok 4 - Pierogi z soczewicą foto
Z maki, wody i oleju wyrobić ciasto na pierogi. Rozwałkować je, wykroić krążki i nadziewać farszem. Zlepione pierogi ugotować w osolonej wodzie. Na talerzu polać podsmażoną na oliwie cebulka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 08.08.2013 07:36
jeszcze nie jadłam takich
ben-ka 12.06.2013 09:15
bardzo lubię takie pierogi.
MagdaXXX 13.04.2013 09:34
takich nie jadłam
kate.500 09.04.2013 22:07
pyszne pierozki
junox 31.03.2013 21:40
po świątecznych kaloriach,przyda się coś lżejszego
smakoszek 25.02.2013 22:11
pyszne
Ela15 03.01.2013 10:57
fajne
Grazyna0211 29.10.2012 10:44
podoba mi się ten przepis świetny
Wacław 26.10.2012 09:56
pyszne,chyba takie zrobię :)
Wafelek2601 23.10.2012 09:22
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat