Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem obsmażane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 1 szt
twaróg 250 g
żółtko jajek 1 szt
cukier 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem obsmażane

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołek, wbić jajko, wlać wodę i zagnieść gładkie ciasto.
Rozwałkować ciasto na placki, wycinać szklanką kółka.
MASA SEROWA
Twaróg wymieszać z żółtkami i cukrem
Na krążki ciasta nakładać masę serową, składać na pół i dokładnie zlepiać pierogi.
Pierogi wrzucać na wrząca i osoloną wodę, gotować 4 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch.
Wyjmować na płaskie talerze łyżką cedzakową.
Osączone i ostygnięte pierogi obsmażamy na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak