Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Pierogi z serem i rodzynkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna
2,5 szkl
jajko
1 szt
sól
szczypta
Sklep Prymat
woda
1/2 szkl
olej
3 łyżki

Nadzienie

twaróg
200 g
cukier
1/2 szkl
śmietana 18 proc
3 łyżki+kilka łyżek na wierzch
cukier wanilinowy
16 g
rodzynki
kilka łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i rodzynkami

Twaróg rozgnieść widelcem lub zmiksować, dodać oba cukry i śmietanę, wymieszać. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać jajko, sól i wodę. Zagnieść gładkie elastyczne ciasto, rozwałkować na cienki placek. Kubkiem wycinać krążki, nakładać po łyżce farszu i skleić pierogi. Wrzucić do gotującej się wody i gotować około 5 minut od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Odcedzić i przelać zimną wodą aby się nie sklejały. Pierogi polać śmietaną i posypać rodzynkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 01.07.2017 16:11
Wyglądają cudownie...
Ada-Gaba 30.06.2017 12:25
bardzo smaczne pierogi
Mniam 30.06.2017 12:13
Smaczne pierogi, z chęcią bym zjadła.
mirosława4 30.06.2017 11:56
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak