Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i rodzynkami
Kroki postępowania
Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać cukry, żółtka i rodzynki, wymieszać. Rozwałkować ciasto na placek, foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać farsz
mąki | 320 g |
ciepłej wody | 0,5 szkl |
olej | 2 łyżki |
sól szczypta |
twarogu półtłustego | 600 g |
żółtka jaj | 2 szt |
cukier waniliowy | 0,5 opak |
cukier | 3 łyżki |
rodzynki w alkoholu |
śmietana | |
Cynamon mielony Prymat | |
cukier | |
rodzynki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: