Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąki 320 g
ciepłej wody 0,5 szkl
olej 2 łyżki
sól szczypta

NADZIENIE

twarogu półtłustego 600 g
żółtka jaj 2 szt
cukier waniliowy 0,5 opak
cukier 3 łyżki
rodzynki w alkoholu

Polanie pierogów

śmietana
Cynamon mielony Prymat
cukier
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wysypać mąkę, wybić jajko, dodać szczyptę soli, olej i ciepłą wodą zagnieść gładkie ciasto, przykryć ściereczką, odstawić.
Krok 1 - Pierogi z serem i rodzynkami foto
2
Nadzienie :
Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać cukry, żółtka i rodzynki, wymieszać. Rozwałkować ciasto na placek, foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać farsz
Krok 2 - Pierogi z serem i rodzynkami foto
3
Dobrze zlepiać pierogi, aby nam się w gotowaniu nie rozleciały
Krok 3 - Pierogi z serem i rodzynkami foto
4
Gotować pierogi we wrzącej i osolonej wodzie, od wypłynięcia na wierzch, przez 1,5 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową na talerze.
Krok 4 - Pierogi z serem i rodzynkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.11.2016 22:11
Ładnie wygląda ją
misia123410 12.08.2016 20:46
Jakie pyszności
IKrakowianka 11.08.2016 21:26
lubię takie pierogi
mirosława4 11.08.2016 11:46
poproszę porcyjkę
pestka 11.08.2016 10:06
pyszny obiad
Krystyna32 11.08.2016 09:03
bardzo smaczne
Madzai 11.08.2016 08:55
Idealne te pierogi :)
Edith85 11.08.2016 08:52
Pyszności :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak