pierogi z serem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biały ser

    2 kostki
  • ziemniak

    1/2 kg
  • sól do smaku

  • mąka

    1/2 kg
  • jaja

    2 szt
  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto,rozwałkować ,wycinać placki szklanką.
Ser zmielić, dodać składniki i wyrobić farsz.
Nadziewać pierogi,zlepiać,gotować w dużej ilości lekko osolonej wody,z dodatkiem 1 łyżki oleju,2 minuty od wypłynięcia.
Ugotowane pierogi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MagdaXXX 10.02.2013 09:44
z serem i ziemniakami to raczej ruskie pierogi ale też pycha
mic 15.02.2012 22:00
uwielbiam iza smietana
kate.500 16.07.2011 16:40
pysznosc, jak popatrzylam na foto, to normalnie glodna sie zrobilam....
Magdalena80 16.06.2011 23:08
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat