Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Farsz

twaróg 1,5 kg
żółtko jajek 2 szt
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Ciasto

mąka pszenna 0,5 kg
wrzątek 1 szklanka
sól 1 szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Twaróg mięszam z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym.
Mąkę zagniatam z odrobiną oleju, szczyptą soli i gorącą wodą. Jak już wrobię ciasto, to formuję kuleczki. Rozwałkowuję je i wycinam krążki. Nakładam farsz i zaciskam widelcem. Wrzucam na wrzątek z olejem. Jak wypłyną do góry, to są już dobre. Wyjmuję na durszlak, przelewam zimną wodą i układam na talerzach tak, żeby leżały pojedynczo aż do ostygnięcia. Ja podaję polane śmietaną i posypane cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 16.04.2015 08:07
Na słodko jeszcze nie robiłem :D ale pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak