pierogi z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    500 g
  • żółtka

    2 szt
  • sól

    szczypta
  • żółtka

    2 szt
  • cukier puder

  • cukier wanilinowy

  • olejek śmietankowy

  • wrzątek

  • twaróg

    400-500 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z 2 żółtkami, dodać szczyptę soli i ciepłą wodę-tyle,by ciasto było gęste,ale nie kleiło się do rąk.
Wyrobić ciasto.
Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrami i olejkiem.
Rozwałkować ciasto i wykroić kółka. Nałożyć masę twarogową. Zlepić brzegi pierogów-można użyć maszynki do pierogów.

Gotować w lekko osolonej wodzie przez około 5-8 minut od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika78 30.08.2012 12:20
moje ulubione nadzienie :)
pierniczkowo 30.08.2012 11:48
bardzo lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat