pierogi z serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • jajko

    1
  • sól

  • woda

  • cukier

  • cukier wanilinowy

  • jajko

    1
  • ser biały

    0,5 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiewam do miski dodaję sól i jajko oraz wlewam przegotowaną wodę. zagniatam na gładką masę. rozwałkowuję i wycinam koła. z sera , cukru , cukru waniliowego oraz żółtka robię masę serową. na każde kółko nakładam masę i formuję pierożek. wkładam do gotującej się wody z odrobiną oleju. po wypłynięciu wykładam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula5 07.06.2012 19:38
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat