Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki
woda 1 szkl
cukier 3 łyżki
cukier wanilinowy 3 łyzeczki
masło 2 łyżki
sól do smaku
twaróg 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, dodać 1 łyżkę oliwy, wlać szklankę ciepłej wody i zagnieść ciasto. Przemielony ser włożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki cukru, cukier waniliowy, wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklaneczką wycinać krążki, nakładać ser i dokładnie zlepiać brzegi. Włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Podawać polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.05.2013 20:46
Wyglądają wspaniale.
kate.500 25.12.2012 00:23
sliczne
Kas2 22.08.2012 22:41
przepyszne! i w dodatku bardzo zgrabne Ci wyszły
RenataZ-et 10.11.2011 10:29
prześliczne!
Iwona51
Iwona51 28.08.2011 11:30
ale piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak