Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 250 g
jajko 1 szt
olej 1 łyzka
sól 1 łyzeczka
ricotta 150 g
woda 100 (ciepła)
suszone pomidory 150 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami

Sposób przyrządzenia:

Z mąki , jajka , oleju , wody i soli zagniatamy ciasto.

Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut.

Pomidory kroimy w drobną kosteczkę.

Mieszamy z serkiem ricotta.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła.

Napełniamy przygotowanym farszem.

Sklejamy tworząc falbankę.

Wrzucamy na wrzącą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min.

Podajemy przyrumienione na masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta17 07.04.2013 21:37
pięknie wyglądają
beniaminek 07.04.2013 21:23
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak