Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z płuckami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płucek odgotowanych i zmielony 300 g
kasza gryczana 1 woreczek
cebula biała 1 szt
ziemniaki ugotowane 2 szt
smalcu ze skwarkami 2 łyzki
sól
mąka
woda
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z płuckami

Kasze i ziemniaki ugotować,cebulkę pokroić w kostkę.Do miski wkładam płucka,kasze,pokrojona w kostkę cebule, pogniecione ziemniaki i dodaje roztopiony smalec mieszam .Doprawiam sola, pieprzami -mieszam.
Z maki i wody zagniatam ciasto ,lepimy pierogi,gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.04.2014 14:31
takich pierogów nie jadłam
Marlenka.S 28.01.2014 18:12
pysze pierogi, bardzo lubię takie
halina17 28.01.2014 15:15
Dobre pierogi , jadłam z samych płucek, z kaszą gryczaną nie jadłam.
as28 28.01.2014 12:37
jeszcze nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak