Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pasztetową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 1 sztuka
woda gazowana - ile mąka zabierze
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3/4 łyżeczki
Farsz: 1/2 kg/pasztetowa
olej 1 łyżka
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pasztetową

- mąkę, jajko i wodę gazowaną wyrobić na sprężyste ciasto
- wody gazowanej dolać około 1 szklanki albo więcej-zależy od mąki ile wody wchłonie
- ciasto rozwałkować, wykroić kółka, szklanką
- pasztetową wiejską użyłem /taką w jasnym flaku/
- na każde kółko nakładać pasztetowej około 1 czubata łyżeczka
- skleić ciasto, na pierogi i wrzucać do gotującej się wody z solą i olejem
- po wypłynięciu pierogów gotować je z 5 minut na małym gazie
- na porcje gorących pierogów nakładać kawałeczki masła
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 02.09.2014 10:30
pycha pieroszki robie podobne
gacopierz23 30.07.2014 19:18
jeszcze takich nie jadłam
Bernadeta1 24.04.2014 19:41
nigdy nie robiłam takich a warto wypróbować
dorrota 18.04.2014 16:04
a to dla mnie nowość, na pewno wyprobuję;)
agnieszka214 03.04.2014 11:57
pierogi lubei z każdym nadzieniem
w mojej kuchni 03.04.2014 10:09
smaczne danie podano..
halina17 03.04.2014 09:56
Lubię z farszem z pasztetowej pierogi.
Pani Domu 02.04.2014 19:59
z pewnością pyszne
Beatris 02.04.2014 19:01
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
IwonaDD 02.04.2014 18:02
fajna alternatywa dla pierogów z mięsem
nogawkuchni 02.04.2014 17:48
Ciekawy pomysł na smakowite pierogi, oryginalny farsz, takie pierogi z pewnością pysznie smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak