Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pasztetową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
jajko 1 szt
szczypta soli
olej 1 łyżka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pasztetową

Z pasztetowej usunąć osłonkę, rozgnieść widelcem na talerzu.
Z podanych składników zagnieść ciasto pierogowe.
Z ciasta wykrawamy krążki, łyżeczką nakładamy pasztetową i zlepiamy brzegi.
Gotujemy w osolonym wrzątku ok.4 minut od wypłynięcia pierogów.
Wybrać, osączyć i obsmażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 08.04.2011 19:26
bardzo ciekawy pomysl, nigdy takich nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak