Pierogi z pasztetową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • jaja

    2 szt
  • woda

    1 (bardzo ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykroić kółka,
2. na każda porcję dawać po trochę (ok łyżeczki) pasztetowej, skleić ciasto, wrzucać do gotującej się wody (osolonej).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat