Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem mielonym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 30 dag
gorąca woda 1 szklanka
sól 1/4 łyżeczki

Farsz

mięso mielone 60 dag
jajko 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do snaku

Dodatkowo

masło wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem mielonym

Ciasto.
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i wlewając wrzątek, łyżką zarabiać ciasto, a gdy ostygnie, zagnieść rękoma elastyczne ciasto.
Farsz.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić na ostro solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkować, wycinać szklanką lub literatką krążki, nakładać łyżeczką farsz i gotować pierogi w osolonym wrzątku.
Podawać polane roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.02.2017 20:32
Smaczne pierogi, warto zrobić.
Alex_M 15.02.2015 14:03
ale chętnie bym zjadła :)
IZABELA29 10.02.2015 09:43
to zrób drugą partie bo mamy na nie ochotę :)
ben-ka 05.02.2015 21:22
Nie podzielę się...już zjedzone :(
Beatris 05.02.2015 21:00
Dużo bym dała za porcyjkę takich pysznych pierogów... Pycha:)
anemon 05.02.2015 18:36
Bardzo apetyczne pierogi.
Katarzyna59 05.02.2015 15:12
smaczne pierogi
adelajda 05.02.2015 14:07
Pierogi jak dla mnie :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak