Pierogi z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4-5 szklanek
  • woda

    1/3 szklanki
  • mleko

    1/3 szklanki
  • jajko

    szt
  • sól

    szczypta
  • Farsz:

  • mięso mielone

    0.5 kg
  • cebula

    2 szt
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • sól, pieprz

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,ciepłej(nie wrzącej ale przegotowanej) wody,mleka,jajka i szczypty soli zagnieść ciasto.
Farsz:
Mięso mielone podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulką,ostudzić po czym wbić jajko,dodać przyprawy i zmiksować blenderem.
Ciasto rozwałkować, szklanką powycinać kółka,nakładać farsz (ok,jedną łyżkę),skleić dobrze by farsz nie wypłynął. Gotować w osolonej wodzie ok,8-10 minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać polane masełkiem z podsmażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 17.03.2015 14:30
bardzo lubię pierogi z mięsem
ppaulina 26.06.2014 16:46
pyszne takie pieroszki
mysza75 21.06.2014 19:11
jakie pyszne pierożki
Bernadeta1 17.05.2014 13:52
pyszne pierogi
Kejti 08.03.2014 10:37
Robię podobne,smaczne są :-)
gosiag 06.03.2014 19:03
bardzo lubie takie pierogi. Jutro przymierzam sie do takich pierogow
w mojej kuchni 06.03.2014 18:31
smaczne danie podano...
Lidzia 06.03.2014 15:31
Takie lubię.
Konczi 06.03.2014 14:28
lubię :) częstuje się
PIOTR11 06.03.2014 14:25
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat