Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem mielonym

5.0
(352)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4-5 szklanek
woda 1/3 szklanki
mleko 1/3 szklanki
jajko szt
sól szczypta
Farsz:
mięso mielone 0.5 kg
cebula 2 szt
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sól, pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem mielonym

Z mąki,ciepłej(nie wrzącej ale przegotowanej) wody,mleka,jajka i szczypty soli zagnieść ciasto.
Farsz:
Mięso mielone podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulką,ostudzić po czym wbić jajko,dodać przyprawy i zmiksować blenderem.
Ciasto rozwałkować, szklanką powycinać kółka,nakładać farsz (ok,jedną łyżkę),skleić dobrze by farsz nie wypłynął. Gotować w osolonej wodzie ok,8-10 minut od wypłynięcia na wierzch. Podawać polane masełkiem z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 17.03.2015 14:30
bardzo lubię pierogi z mięsem
ppaulina 26.06.2014 16:46
pyszne takie pieroszki
mysza75 21.06.2014 19:11
jakie pyszne pierożki
Bernadeta1 17.05.2014 13:52
pyszne pierogi
Kejti 08.03.2014 10:37
Robię podobne,smaczne są :-)
gosiag 06.03.2014 19:03
bardzo lubie takie pierogi. Jutro przymierzam sie do takich pierogow
w mojej kuchni 06.03.2014 18:31
smaczne danie podano...
Lidzia 06.03.2014 15:31
Takie lubię.
Konczi 06.03.2014 14:28
lubię :) częstuje się
PIOTR11 06.03.2014 14:25
apetycznie wyglądają
tomek18 06.03.2014 13:32
moje ulubione pierożki:) dawno nie robiłam,muszę to poprawić
kasiaw 06.03.2014 13:16
uwielbiam takie pierogi
adelajda 06.03.2014 13:00
lubię pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak