Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 45 dag.
cebula 2 szt.
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 30 dag.
jajko 1 szt.
mąka pszenna do podsypania
olej 1.5 łyżeczki
woda 1/3 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem mielonym

Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Zrumienić na oleju.Dodać mięso mielone.Wymieszać.Podsmażyć.Dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego,kucharkiem,pieprzem i solą.Dokładnie wymieszac.Odstawić do ostygnięcia.Z maki pszennej,jajka i wody zagnieść ciasto.Wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji.Podsypać maką.Rozwałkować ciasto.Szklanką wycinać kółka.W środek wkładać nadzienie mięsne.Dokładnie sklejać pierogi.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie z dodatkiem oleju.Można podawać polane zrumienioną cebulką na tłuszczu lub przysmażone na rumiano polane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.05.2013 06:52
Pyszne te pierogi :)
cukiereczek 07.12.2012 15:27
mniam
cukiereczek 07.12.2012 15:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak