Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i niemkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

farsz

grzyby leśne niemki
pierś z kurczaka 2 pojedyncze
indycza szyjka 1
włoszczyzna
cebula biała 2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

ciasto

mąka 1 kg
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
sól 1 szczypta
woda ciepła 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i niemkami

Pierś i szyjkę indyczą gotujemy z warzywami. Wywar przeznaczamy na zupę, a ugotowane mięso mielimy do farszu.
Grzyby niemki gotujemy, a następnie mielimy. Dodajemy do mięsa
Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni. Dodajemy do farszu. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę wywaru do farszu aby nie był suchy.
Z podanych składników zagniatamy ciasto do pierogów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 12.09.2014 23:25
z blaszkowatych, ale pyszne i wdzięczne :)
asiczekz 12.09.2014 23:24
niemki to grzyby :)
Magula 10.09.2014 08:34
niemkami?? o co chodzi to jakaś nazwa czy wkradł się błąd?
Futka 10.09.2014 08:28
Pyszne pierożki :)
Gracer 10.09.2014 07:52
smaczne pierogi
bhb8 10.09.2014 07:25
z chęcią bym je teraz zjadła :)
gusia1000 10.09.2014 00:05
Co to jest niemkami ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak