Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z miesem i lejkowcami dętym

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
olej 2 łyżeczki
sól 1/2 łyzeczki
woda 3/5 szklanki
mięso mielone 70 dag
kominki ugotowane i przekręcon 2 szklanki
cebula 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z miesem i lejkowcami dętym

Kroki postępowania

1
Wszytskie składniki , któe zostały wymienione w przepisie łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto.
Krok 1 - pierogi z miesem i lejkowcami dętym foto
2
Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, ktorego po nałożeniu farszu boki łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalic.
Krok 2 - pierogi z miesem i lejkowcami dętym foto
3
Kominki oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie . Przekręcamy przez maszynkę.
Krok 3 - pierogi z miesem i lejkowcami dętym foto
4
Mieso podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy. Łączymy ze sobą mieso i kominki (lejkowce dęte).
Krok 4 - pierogi z miesem i lejkowcami dętym foto
5
Wykładamy farsz ana każde kółko, sklejamy. Wrzucamy do gotującej się wody, mieszamy deliaknie. Najlepiej smakują odsmażone, polane tłuszczykiem.
Krok 5 - pierogi z miesem i lejkowcami dętym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.10.2013 00:14
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak