Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i kaszą.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
mięso gotowane z rosołu wg stanu posiadania
kasza gryczana 1 woreczek
sól do smaku
pieprz do smaku
woda wg (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kaszą.

Zagnieść ciasto na pierogi.Mięso pozostałe z gotowania rosołu /drób i wołowina/przekręcić przez maszynkę.Kaszę ugotować w woreczku,ostudzić i dodać do mięsa,przyprawić dość mocno solą i pieprzem.
Z ciasta wykrawać kółka,nadziewać farszem,zlepic pierogi i gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów.
Najbardziej smakują mi podgrzane na patelni z dodatkiem buraczków zasmażanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 01.10.2013 06:56
wyglądają apetycznie
alaaa 22.01.2013 22:37
lubię takie podsmażane ale z burakami nie jadłam
Grażyna13 22.10.2012 18:29
Pyszne smaki :)
Motorek 19.10.2012 08:47
bardzo smaczne
jeta72 05.06.2012 23:31
pyszne
barbara11561 18.09.2011 20:03
pyszny obiadek:)
aginaa 10.09.2011 22:01
nie jadlam nigdy z kasza, a slyszalam, ze sa pyszne :)
misia53 07.09.2011 21:37
Chętnie bym pierożków pojadła.. . mam dość poweselnego mięsiwa
pacpaw 07.09.2011 19:29
dawno ju z pierogów nie robiłem, niechce się dużo roboty z nimi :/ ale za to jakie smaczne!
IZABELA29 07.09.2011 11:36
pysznie
anemon 07.09.2011 08:39
Wyglądają bardzo apetycznie.
pawel6 06.09.2011 13:36
Ciekawa propozycja!
MAŁY 06.09.2011 10:49
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak