Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
woda

farsz

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i cebulą

Mięso doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oliwie. Studzimy i mielimy razem z mięsem mielonym. Do farszu dodajemy jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy masę. Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto. Wody dodajemy po woli, aby ciasto było idealnie gładkie. Wyrobione ciasto wałkujemy i wycinamy z niego kółka za pomocą szklanki. Na każdy kawałek ciasta wykładamy łyżkę farszu i lepimy pierogi. Wodę do gotowania pierogów należy zagotować. Pierogi gotujemy około pięciu minut w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 16.12.2015 19:41
Smaczne pierożki:)
gusia1000 16.12.2015 19:20
Dobre takie.
halina17 16.12.2015 16:32
Smaczne pierogi.
NatalkaC 16.12.2015 13:50
pyszności cebulka i pierożki ;)
sliwka 16.12.2015 13:41
Uwielbiam pierogi;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak