Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
mleko 3,2% 120-150 ml
sól 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Ugotowane mięso zmielić w maszynce razem z włoszczyzną. Wymieszać z surowym jajkiem. Jeśli farsz jest za suchy wlać kilka łyżek zupy. Przyprawić do smaku solą lub pieprzem.

Z mąki i ciepłego mleka oraz odrobiny soli zarobić elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować, szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.04.2013 20:05
moje ulubione
Wiesława1 02.04.2012 08:57
lubie
Grażyna13 04.09.2011 22:01
Uwielbiam !
iwona332 05.07.2011 10:49
super
gacopierz23 04.12.2010 13:30
super takie pieczone, chrupiące
kot_pankracy 29.11.2010 20:49
podsmażane mniam
MAR3STA 29.11.2010 17:22
twoje pierożki sa rewelacyjne!
Emilia22 28.11.2010 10:06
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak