Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 g
  • mleko 3,2%

    120-150 ml
  • sól

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pierogi z mięsem

Ugotowane mięso zmielić w maszynce razem z włoszczyzną. Wymieszać z surowym jajkiem. Jeśli farsz jest za suchy wlać kilka łyżek zupy. Przyprawić do smaku solą lub pieprzem.

Z mąki i ciepłego mleka oraz odrobiny soli zarobić elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować, szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Margo1 30.04.2013 20:05
moje ulubione
Wiesława1 02.04.2012 08:57
lubie
Grażyna13 04.09.2011 22:01
Uwielbiam !
iwona332 05.07.2011 10:49
super
gacopierz23 04.12.2010 13:30
super takie pieczone, chrupiące
kot_pankracy 29.11.2010 20:49
podsmażane mniam
MAR3STA 29.11.2010 17:22
twoje pierożki sa rewelacyjne!
Emilia22 28.11.2010 10:06
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat