Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz

kurczak 800 g (z rosołu, kukurydziany)
żołądki drobiowe 300 g (z rosołu)
wołowina 400 g (z rosołu)
natka pietruszki
przyprawa w płynie
Pieprz czarny mielony Prymat

Ciasto

mąka 500 g
masło 50 g
gorąca woda 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Ugotowane mięso mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy przyprawą w płynie i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych.
W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie.
Gotujemy 3-4 min (od momentu wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku.
Podajemy okraszone z podsmażoną na oleju cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 19.10.2016 16:50
Wow wspaniałe pierogi, z dodatkiem żołądków nie próbowałam jeszcze :)
Grazyna0211 19.10.2016 13:47
smaczne pierogi
Madzai 19.10.2016 13:40
Domowe najlepsze!
Beatris 19.10.2016 13:16
Ale pyszne pierożki, dużo bym dała za porcyjkę, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak