Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
woda gorąca 250 ml
sól do smaku

Dodatkowo

mięs drobiowe ugotowae 500 gram
cebule 5 sztuk
kiełbasa śląska 1 sztuka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem


Mąkę przesiać, dodać sól i gorącą wodę. Ciasto wyrobić.
Mięso zemleć w maszynce od mięsa. Pietruszkę drobno posiekać. Rozgrzać olej, dodać mięso.Przyprawić do smaku. Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki. Na każdy krążek kłaść łyżeczkę farszu, zlepić. Gotować w osolonej wrzącej wodzie.Podawać z usmażoną cebulką i kiełbaską

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak