Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 2 szklanki
woda ciepła 1,5 szklanki
sól szczypta
olej 1 łyżka
jajko 1

Farsz

mięso mielone 0,5 kg.
sól i pieprz szczypta
cebula 1
czosnek 2 ząbki

Porada

Najlepiej smakują podane z podsmażonym boczkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto połączyć ze sobą. Wyrobić ciasto.
Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
2
Składniki na farsz połączyć ze sobą i podsmażyć.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
3
Ciasto rozwałkować. Wykrawać koło i faszerować przygotowaną masą.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
4
Pierogi ugotować w osolonej wodzie.
Krok 4 - Pierogi z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.08.2015 20:04
lubię taki obiad
krokus 26.07.2015 10:43
uwielbiam takie pierożki
Wacław 26.07.2015 10:31
lubie takie pierogi :-)
Aleksandra/Olcia 26.07.2015 10:08
uwielbiam pierogi
Franciszek 26.07.2015 08:54
Smaczne pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak