Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    2 szklanki
  • woda ciepła

    1,5 szklanki
  • sól

    szczypta
  • olej

    1 łyżka
  • jajko

    1

Farsz

  • mięso mielone

    0,5 kg.
  • sól i pieprz

    szczypta
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
Składniki na ciasto połączyć ze sobą. Wyrobić ciasto.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
Składniki na farsz połączyć ze sobą i podsmażyć.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
Ciasto rozwałkować. Wykrawać koło i faszerować przygotowaną masą.
Krok 4 - Pierogi z mięsem foto
Pierogi ugotować w osolonej wodzie.
Saga123
Najlepiej smakują podane z podsmażonym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

19.08.2015 20:04
lubię taki obiad

krokus

26.07.2015 10:43
uwielbiam takie pierożki

Wacław

26.07.2015 10:31
lubie takie pierogi :-)

Aleksandra/Olcia

26.07.2015 10:08
uwielbiam pierogi

Franciszek

26.07.2015 08:54
Smaczne pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat