Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto pierogowe

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • woda ciepła

    1/2 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka

Farsz

  • mięso mielone wieprzowe

    30 dkg
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku

Okrasa

  • cebula

    2 sztuki
  • olej do smażenia

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane mięso wieprzowe zmielić.
Czosnek przecisnąć przez praskę ,dodać do mięsa zmielonego.
Dodać przyprawę do mięsa mielonego,lekko posolić.
Dokładnie wszystko wymieszać.

Z podanych składników wyrobić ciasto pierogowe.
Ciasto rozwałkować,szklanką wyciąć krążki.
Na środek krążków nałożyć po łyżce farszu.Pozlepiać brzegi.

Do osolonej i gotującej się wody wrzucić pierogi,gotować kilka minut od momentu wypłynięcia.

Obrane cebule pokroić w piórka,podsmażyć na gorącym oleju.

Pierogi odcedzić ,wyłożyć na talerz ,nałożyć podsmażoną cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

16.03.2017 14:37
Pierogi zawsze, bo to właściwie nasze, narodowe danie.

MAR3STA

16.10.2015 09:20
pyszne pierożki

Pani Domu

26.07.2015 18:50
najlepsze pierogi

adelajda

16.05.2015 07:02
Pyszne pierogi :))

Futka

06.05.2015 08:29
Wspaniałe i bardzo smaczne pierożki :)

Jagódka77

01.03.2015 13:53
dla mnie rewelacja, bardzo lubię takie pierogi

romanrafal

28.02.2015 17:54
pyszne pierożki

IZABELA29

18.02.2015 18:12
bardzo pyszne pierożki

IZABELA29

15.02.2015 10:13
to ja poproszę

eliza135

08.02.2015 17:47
smaczne takie pieroszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat