Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    40 dag
  • woda ciepła

    1 szklanka
  • sól

    szczypta
  • olej

    2 łyżki

farsz

  • boczek

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • mięso z kurczaka

    80 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
Boczek kroimy na niewielkie kawałki i wraz z pokrojoną cebulą podsmażamy.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
Mięso drobiowe (gotowane) mielimy i łączymy z boczkiem i cebulą. Doprawiamy i całość mieszamy.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
Składniki ciasta łączymy i zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Nadziewamy farszem i zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gabi44

05.06.2014 14:37
Bardzo lubię takie pierogi,ale zimowa porą.

dodi

05.06.2014 11:30
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat