Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 40 dag
woda ciepła 1 szklanka
sól szczypta
olej 2 łyżki

farsz

boczek 30 dag
cebula 1 sztuka
mięso z kurczaka 80 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy na niewielkie kawałki i wraz z pokrojoną cebulą podsmażamy.
Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
2
Mięso drobiowe (gotowane) mielimy i łączymy z boczkiem i cebulą. Doprawiamy i całość mieszamy.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
3
Składniki ciasta łączymy i zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Nadziewamy farszem i zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 05.06.2014 14:37
Bardzo lubię takie pierogi,ale zimowa porą.
dodi 05.06.2014 11:30
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak