Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 35 dag
żółtko jajek 1 szt.
masło 1 łyżka
sól do smaku

Składniki na farsz

mięso wieprzowe 25 dag
bułka czerstwa 1 szt.
mleko 1/2 szklanki
cebula 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
żółtko jajek 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Wykonanie ciasta:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto
Wykonanie farszu:
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i podusić na tłuszczu. Mięso zmielić z bułką, dodać żółtko, cebulę i przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Wykonanie pierogów:
Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, wykrawać szklanką kółka, kłaść nadzienie i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie i podawać okraszone tłuszczem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak