Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3-4 szkl
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
woda 1 szkl
mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
kapusta biała 1/2 główki
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Ciasto na pierogi:

1 szkl. maki mieszamy z 1 szkl. gorącej wody, następnie dodajemy resztę maki, jajko i olej – wyrabiamy na jednolite ciasto. Przykrywamy ściereczką na ok. 20 minut.
Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
2
Farsz:

Kapustę gotujemy, studzimy odciskamy z nadmiaru wody i mielimy.

Mięso gotujemy, cebule kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Po wystudzeniu mielimy, mieszamy z kapusta, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
3
Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy kółka. Na środek każdego krążka kładziemy farsz i zlepiamy pierogi.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
4
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu okraszamy podsmażoną cebulka.
Krok 4 - Pierogi z mięsem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 25.02.2014 19:40
uwielbiam pierogi
agnieszka131919 13.02.2014 07:37
moje klimaty
stef 12.02.2014 23:48
Zjem wszystkie pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak