Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3-4 szkl
  • jajko

    1 szt
  • olej

    1 łyżka
  • woda

    1 szkl
  • mięso wieprzowe bez kości

    1/2 kg
  • kapusta biała

    1/2 główki
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
Ciasto na pierogi:

1 szkl. maki mieszamy z 1 szkl. gorącej wody, następnie dodajemy resztę maki, jajko i olej – wyrabiamy na jednolite ciasto. Przykrywamy ściereczką na ok. 20 minut.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
Farsz:

Kapustę gotujemy, studzimy odciskamy z nadmiaru wody i mielimy.

Mięso gotujemy, cebule kroimy w kosteczkę, podsmażamy. Po wystudzeniu mielimy, mieszamy z kapusta, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy kółka. Na środek każdego krążka kładziemy farsz i zlepiamy pierogi.
Krok 4 - Pierogi z mięsem foto
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu okraszamy podsmażoną cebulka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ElizaT

25.02.2014 19:40
uwielbiam pierogi

agnieszka131919

13.02.2014 07:37
moje klimaty

stef

12.02.2014 23:48
Zjem wszystkie pierogi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat