Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku
majeranek 2 szczypty
cebula biała 1 szt
boczek do okraszenia
cebula do okraszenia
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem

farsz :

mięso mielę z podsmażoną cebulą.
dodaję sól i pieprz oraz majeranek.

ciasto:

mąkę przesiewam na blat ,powoli wlewam gorącą wodę, po chwili dodaję
jajko ,sól i zagniatam ciasto.

Rozwałkowuję ciasto ,szklanką wycinam krążki na które kładę po porcji farszu, sklejam.
Z racji że farsz jest z surowego mięsa pierogi gotuję od wypłynięcia jeszcze 3 minuty.

podaję podsmażone z cebulką i boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 05.01.2014 22:00
pyszne pierożki
Izabela77 05.01.2014 21:25
Uwielbiam pierogi;)
Rycerz
Rycerz 05.01.2014 20:07
Mniam mniam
joanna__s 05.01.2014 19:39
Super pierożki, dawno nie jadłam takich z mięsem.
Olga_SK 05.01.2014 18:57
Pięknie podsmażone :D
Małgorzata106 05.01.2014 18:55
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak