pierogi z mięsem

pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • majeranek

    2 szczypty
  • cebula biała

    1 szt
  • boczek

    do okraszenia
  • cebula

    do okraszenia
  • karkówka

    0,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

farsz :

mięso mielę z podsmażoną cebulą.
dodaję sól i pieprz oraz majeranek.

ciasto:

mąkę przesiewam na blat ,powoli wlewam gorącą wodę, po chwili dodaję
jajko ,sól i zagniatam ciasto.

Rozwałkowuję ciasto ,szklanką wycinam krążki na które kładę po porcji farszu, sklejam.
Z racji że farsz jest z surowego mięsa pierogi gotuję od wypłynięcia jeszcze 3 minuty.

podaję podsmażone z cebulką i boczkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

V_kuchareczka

05.01.2014 22:00
pyszne pierożki

Izabela77

05.01.2014 21:25
Uwielbiam pierogi;)

Rycerz

05.01.2014 20:07
Mniam mniam

joanna__s

05.01.2014 19:39
Super pierożki, dawno nie jadłam takich z mięsem.

Olga_SK

05.01.2014 18:57
Pięknie podsmażone :D

Małgorzata106

05.01.2014 18:55
przepyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat