Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowa łopatka

    400 gram
  • jajko

    1 szt
  • sól cypryjska płatki

  • pieprz biały mielony

  • bułka tarta

    2 łyżki
  • Na ciasto:

  • mąka

    500 gram
  • jajko

    1 szt
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • skwarki

  • kiełbaska podwawelska

    200 gram
  • woda letnia

    1 szklanka
  • pomidory suszone

    2 z bazylią
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
Mięso zmieliłam ,dodałam do niego jajko, sól pieprz, bułkę tartą oraz suszone pomidorki z bazylia i czosnkiem. Wyrobiłam ciasto i zostawiłam na godzinkę w lodówce.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
Do miski wsypałam mąkę dodałam jajko,olej i wodę letnią wyrobiłam ciasto ,rozwałkowałam i wycinałam szklanką kółka.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
Nadziewałam farszem i lepiłam pierożki.
Krok 4 - Pierogi z mięsem foto
Zagotowałam wodę wlałam 1 łyżkę oleju i wkładałam pierożki . Koło 5 minut czekałam aż wypłyną i wyciągałam na talerz .
Krok 5 - Pierogi z mięsem foto
Drobno pokrojona kiełbaska 200 gram albo mięsko mielone usmażone na oleju rzepakowym. posypane na pierożki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

01.09.2013 11:28
Bardzo lubię z mięsem, a na drugim miejscu są z twarogiem :)

alaaa

04.08.2013 20:25
pyszne i do tego z skwarkami

marzencia2007

29.07.2013 10:15
moje ulubione pierogi :)

Katarzyna/kate1980

21.07.2013 19:20
moje ulubione

Andrzej8

14.07.2013 18:41
uwielbiam takie pierogi

gosia561

14.07.2013 13:16
super mięsny farsz

Piotr-21

14.07.2013 12:48
pyszne pierogi

Barbara/zuza22_85

14.07.2013 12:38
bardzo smaczne

Patriszja

14.07.2013 11:37
smacznie wyglada

Agata3

14.07.2013 11:24
coś pysznego;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat