Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    450 g
  • wrzątek

    300 ml
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
  • Nadzienie:

  • mięso z drobiu ugotowane

    300 g
  • jajko

    1
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • marchewka ugotowana

    3
  • pietruszka gotowana

    1
  • pory gotowane

    1
  • papryka czerwona

    0,5 łyżeczki
  • chili

    szczypta
  • sól

  • pieprz

  • wieprzowina

    200 (ugotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

porada; najlepiej ugotować bulion z włoszczyzną i wszystkie składniki uzyskamy na raz.

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i odłożyć do wystudzenia.
Mięso i włoszczyznę zmielić w maszynce do mięsa, dodać przyprawy, bułkę tartą i jajko, wyrobic masę.
Ciasto wałkować, wykrawać szklanką krążki i lepić pierogi z nadzieniem mięsnym.
Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze szczypiorkiem lub cebulką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

11.02.2013 20:28
pyszne!

Granita

11.02.2013 14:32
świetne i jakie praktyczne-mięso może być z obiadu z poprzedniego:) dnia

ewelina/bunia

11.02.2013 12:33
super

Mira85

11.02.2013 11:52
rewelacyjne na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat