Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 450 g
wrzątek 300 ml
sól 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
Nadzienie:
mięso z drobiu ugotowane 300 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
marchewka ugotowana 3
pietruszka gotowana 1
pory gotowane 1
papryka czerwona 0,5 łyżeczki
chili szczypta
sól
pieprz
wieprzowina 200 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

porada; najlepiej ugotować bulion z włoszczyzną i wszystkie składniki uzyskamy na raz.

Z podanych składników zagnieść szybko ciasto i odłożyć do wystudzenia.
Mięso i włoszczyznę zmielić w maszynce do mięsa, dodać przyprawy, bułkę tartą i jajko, wyrobic masę.
Ciasto wałkować, wykrawać szklanką krążki i lepić pierogi z nadzieniem mięsnym.
Ugotować w osolonym wrzątku. Podawać polane tłuszczem ze szczypiorkiem lub cebulką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.02.2013 20:28
pyszne!
Granita 11.02.2013 14:32
świetne i jakie praktyczne-mięso może być z obiadu z poprzedniego:) dnia
ewelina/bunia 11.02.2013 12:33
super
Mira85 11.02.2013 11:52
rewelacyjne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak