Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Farsz:
mięso gotowane 30 dkg
cebulka
sól
pieprz
jajko
smalec 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Ciasto:
mąka 1 szkl
jajko
sól 1/2 łyżeczki
boczek 10 dkg
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

FARSZ; Ugotowane mięso mielimy maszynką. Obraną cebulkę drobno kroimy i smażymy na smalcu na rumiany kolor. Dodajemy do zmielonego mięsa. Następnie dajemy bułkę tartą, jajko oraz przyprawy, wyrabiamy. CIASTO; Do miski dajemy mąkę, jajko, sól i delikatnie podgrzaną wodę. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy pierogi dajemy farsz i zlepiamy. Przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia na wierzch. W tym czasie boczek drobno kroimy i smażymy. Ugotowane pierogi dajemy na talerz i posypujemy usmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.11.2013 17:30
to jest ulubione danie mego męża
Grazyna0211 12.07.2013 14:25
z chęcią bym zjadła takie pierogi
olkaaa 11.05.2013 13:59
bardzo lubię
pajbek 11.02.2013 14:49
Bardzo lubię pierogi z konkretnym nadzieniem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak