Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
woda 200 ml
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mąkę, sól, masło i żółtko rozcieramy i cały czas mieszając, wlewamy powoli ciepłą wodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto i rozwałkowujemy je na stolnicy posypanej mąką.

Farsz:
- cały kurczak ugotowany
- włoszczyzna rosołowa
- sól, pieprz
- jajko

Ugotowane mięso należy zmielić razem z włoszczyzną i wymieszać z surowym jajkiem. Przyprawić do smaku.

Z ciasta wykraiwamy kółka i nakładamy łyżeczką farsz. Dokładnie sklejamy.
Pierogi gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 02.11.2012 13:08
super
Roksana1 02.11.2012 09:31
mniam:)
Poison1988 02.11.2012 09:29
jeszcze podsmażane - mniam!
KasiaK90 02.11.2012 08:56
smaczne
V_kuchareczka 02.11.2012 08:44
wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak