Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 70 dkg
cebula 1 sztuka
przyprawa do zup w płynie 5 łyżek
pieprz do smaku
jajko 2 małe sztuki
mąka pszenna 2 szklanki
sól 1 szczypta
woda ok. 2/3 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkami, pieprzem i przyprawą w płynie.
Krok 1 - Pierogi z mięsem foto
2
Z mąki, soli i bardzo ciepłej wody zagnieść gładkie ciasto (ma być miękkie i nie kleić się do rąk). Ciasto bardzo cienko rozwałkować (na grubość ok. 1 mm), wykrajać z niego kółka.
Krok 2 - Pierogi z mięsem foto
3
Na każde kółko z ciasta położyć po 1 łyżeczce mięsa, złożyć na pół, zlepić brzegi.
Krok 3 - Pierogi z mięsem foto
4
Pierogi wrzucać partiami do lekko osolonego wrzątku. Gotować ok. 10 minut od wypłynięcia.
Krok 4 - Pierogi z mięsem foto
5
Podawać np. ze zrumienioną cebulką.
Krok 5 - Pierogi z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.12.2013 17:24
wspaniałe pierozki!
Sroczka 25.03.2013 23:28
Moje ulubione pierogi.
Sylwia56
Sylwia56 18.08.2012 12:18
uwielbiam
ziutula
ziutula 04.07.2012 18:01
dla mnie z mięsem ulubione...
aginaa 04.07.2012 16:37
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak